Bästa after ski resorterna

Bästa after ski resorterna

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Skidtips

Jag har tidigare pratat om dom bästa skidresorterna så om ni är mer intresserade av det så är ni mer än välkomna att gå och läsa som dom. Den här listan är mer för dom som gillar att festa och släppa loss på sin skidsemester!

St Anton, Österrike

St Anton dyker upp på internationella ”bästa afterski” -listor år efter år. Och med goda skäl. De tar fest på allvar här – från 02:00 öl över en sen middag till alla kvällar som slutar med frukost på berget.

Med en av de djupaste snöbaserna i Alperna drar St Anton många som gillar att åka skidor hårt och fira lika hårt efteråt. Nästan alla som har besökt har en historia att berätta om den legendariska baren Krazy Kangeroo – inklusive den ökända skidhopp från däck. Anläggningen är full av barer och klubbar att välja mellan, och Mooserwit hävdar att sälja 5000 liter öl om dagen. De flesta barer surrar fram till cirka 3 på morgonen.

Sauze d’Oulx, Italien

Efter att ha gett sig lite av en makeover under de senaste åren, slår Sauze d’Oulx en bra balans mellan att vara värd för ett surrande nattliv för internationella skidåkare och återstående väsentligt italienska. Cotton Club for Acid Jazz ger något lite annorlunda, medan Paddy McGintys irländska pub alltid är fullsatt. Över 30 restauranger serverar vattenspirande pizza och hemlagad pasta. Italienare är också mästare av stil på dansgolvet – gå till Varioteca Gina, Banditos och The Schuss för att gå med dem.

Saalbach, Österrike

Det är alltid de tysta. Saalbach är inte så välkänd – och ändå konkurrerar dess nattliv med någon av de stora spelarna som St Anton. Det finns fem nattklubbar i Saalbach och de blir alla ganska vilda. Tebaren Hinterhagalm och Bauers Schi-Alm är fyllda med skrovliga österrikare som kommer att lära dig en sak eller två om att dricka (och dansa).

Strålkastare har introducerats i alla sluttningar under Unterschwarzach-hissen, så att du kan fortsätta svänga in på natten. Unga skidåkare från hela Europa går till Saalbach lika mycket för kvällen som för själva sporten – det finns dans på bord, gallons glühwein konsumeras och en pulserande atmosfär överallt där du tittar.

Zermatt, Schweiz

Den sista påd en här listan finns även med på den andra listan av dom bästa skidresorterna, strikta zonlagar gör att Zermatt ser ut som en saga bergsby – ingen byggnad kan byggas högre än en fyra våningar. Låt inte dess dolda utseende lura dig emellertid, denna resort i världsklass förpackar en mäktig afterski.

Det livliga nattlivet blir bra på Papperla Pub, GramPi’s Pub och Panorama Bar, och musikälskare samlas på Hotel de la Poste). Skidåkare stannar vid sluttningar på pubarna, som Olympia Stübli (på väg ner från Sunnegga Paradise-avsnittet) eller Zum See (på väg ner från Furi), för att värma upp med en mugg traditionell glühwein (varmt kryddat vin).

Det var listan av mina favorit after ski resorterna, hoppas ni gillade den! Det finns massor av texter om skidor och skidåkning här på bloggen så om ni är intresserad av att läsa mer är ni såklart välkomna att göra det!